Warning: file_put_contents(files/issuers.list) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied in /home/goedkopegrasma/domains/goedkopegrasmatten.nl/public_html/ajax/producten.php on line 32
Aanleg van uw gazon - Goedkopegrasmatten.nl
Bereken direct uw prijs
Er is iets misgegaan, neem aub contact met ons op.

Alles over de aanleg van uw gazon

De aanleg van uw gazon hoeft u zeker niet aan een tuinman over te laten. Dit is een karwei dat u ook prima zelf kunt afhandelen. Kies daarbij voor het kwaliteitsgras van graszodenbestellen.nl, dan heeft u in een mum van tijd een prachtig gazon. Graszoden leggen is niet moeilijk. Hebt u desondanks toch nog vragen, dan helpen wij u natuurlijk graag.

Ondergrond voorbereiden

De aanleg van uw gazon vergt wel wat voorbereiding. Zo moet de ondergrond eerst goed losgewoeld worden. Verwijder daarna het oude gras en spit de grond goed onder. Maak vervolgens de grond zo vlak mogelijk, door bijvoorbeeld de grond eerst aan te drukken en daarna te harken. Of schaaf de ondergrond vlak met een plank.

Rollen gras leggen

Begin nu met het leggen van de rollen gras. De rollen moeten zo strak mogelijk tegen elkaar aan komen te liggen. Vul de naden tussen de graszoden op met aarde. Met de achterkant van een schep kunt u de matten nog wat meer aandrukken. Geef de net gelegde graszoden nu zoveel water dat ze door en door nat zijn.

Geef voldoende water

Ook de eerste weken na de aanleg hebben de graszoden veel water nodig, zodat ze kunnen vastgroeien aan de ondergrond. Sproei de eerste weken zeker twee tot drie keer per dag. Wees die eerste tijd ook voorzichtig met uw gazon. Na vier tot zes weken zijn de zoden vastgegroeid. Dan hoeft u minder te sproeien, omdat de kans op uitdroging kleiner is.